Ayvalık'ta Büyük Zafer Koşusu”

Ayvalık

Ayvalık ilçesinde bu yıl ilk kez 1. nci Ayvalık 30 Ağustos Büyük Zafer Koşusu” düzenleniyor.

Ayvalık ilçesinde bu yıl ilk kez “1. nci Ayvalık 30 Ağustos Büyük Zafer Koşusu” düzenleniyor. Yarışmalarda ilk 3`e girenlerin madalyaları 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde verilecek.

 Ayvalık ilçesinde Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk kez “1. nci Ayvalık 30 Ağustos Büyük Zafer Koşusu” Alibey Adasında düzenleniyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamındaki ferdi yarışlar, minik bayanlarda bin metre, minik erkekler ve yıldız bayanlarda bin 500 metre, yıldız erkeklerde 2 bin metre ve büyük bayanlarda bin 500 metre,  büyük erkeklerde 3 bin metre mesafelerinde gerçekleştirilecek.

Minikler yarışları 14 yaş ve altı, yıldızlar yarışları 15-16-17 yaş gruplarını, gençler yarışları 18-19 , büyük bayanlar ve büyük erkekler yarışı 20 yaş ve üzeri yaşları kapsıyor.

Minik bayanlar ve Minik erkekler, yıldız bayanlar ve yıldız erkekler, genç erkekler ve genç bayanlar ile büyük erkekler ve bayanlarda ilk 6 ya girecek sporculara madalyaların yanı sıra Ayvalık Belediyesi`nce çeşitli ödüller verilecek.

Kategorilerinde ilk 3`e girenlere madalya ve ödülleri Ayvalık Cumhuriyet Meydanı`ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerinde verilecek.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği yarışma kuralları doğrultusunda organize edilen ulusal düzeydeki koşuya katılım için sporcuların kayıt sırasında 2013–2014 sezonu Vizeli Lisanslarını ibraz etmesi gerektiği, lisansı olmayan sporcuların da sağlık raporu veya muvafakat name doldurarak koşuda yer alabilecekleri de bildirildi.

Koşunun teknik toplantısı ve kayıtlar, 28 Ağustos 2014 Perşembe günü Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenecek. ENVER DOLGUN



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı